Supersnabb och enkel wok perfekt till hela familjen đ
Original recept frÄn www.instagram.com
Jan. 7, 2024
250 g flÀskytterfilé
0.5 tsk bikarbonat
1 tsk majsstÀrkelse
1 nypa vitpeppar
1 skvÀtt olja
1 tsk japansk soja
1 lÄda champinjoner
2 pkt udonnudlar (fÀrska, dessa hittas pÄ vÀlsorterade matbutiker eller pÄ asiatisk livsmedelsbutik)
1 st broccoli
1 dl oyster sauce
1 tsk majsstÀrkelse
1 msk kinesisk soja
1 dl vatten
Börja med att skiva ditt kött i sÄ tunna skivor som möjligt. Blanda sedan ihop marinaden och lÄt köttet ligga dÀr i minst 15 minuter.
Skiva upp champinjoner i tunna skivor och hacka upp broccoli i mindre bitar.
Blanda ihop sÄsen i en skÄl, se till att vispa bort eventuella klumpar frÄn majsstÀrkelsen.
LÀgg udonnudlarna i hett vatten, de Àr in princip fÀrdiga nÀr man köper dom fÀrskt sÄ detta gör jag mest för att mjuka upp dom och fÄ isÀr nudlarna utan att de gÄr sönder.
VÀrm upp en panna pÄ hög vÀrme och tillsÀtt en skvÀtt olja nÀr den kommit upp i temp.
FrÀs pÄ köttet tills det fÄtt fin fÀrg i kanterna, tillsÀtt sedan grönsakerna och blanda runt lite.
HÀll över sÄsen och lÄt det puttra ihop sig nÄgon minut, sÀnk till medelvÀrme.
HÀll av nudlarna och tillsÀtt detta i woken.
Toppa förslagsvis sesamfrön och salladslök och njut!đ