Så oerhört saftig och god 🥰 Tips! Baka flera med olika fyllningar - tillsätt t ex 1 dl lingonsylt, hasselnötter, hackade pistagenötter, grovhackade valnötter, några torkade aprikoser, russin eller en riven morot i degen. Jättegott!
Jan. 7, 2024
3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 dl havregryn
2 tsk bikarbonat
1.5 tsk salt
4.5 dl filmjölk eller naturell yoghurt
1 dl ljus eller mörk sirap
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Tillsätt filmjölk och sirap.
3. Rör ihop allt till en kladdig smet.
4. Häll upp smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö lite vetemjöl på ytan.
5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Lägg över ugnsfolié i slutet av gräddningen om den blir för brun på ytan. (Öppna och stäng luckan snabbt, så inte värmen åker ut). Låt limpan svalna inlindad i en handduk. Vänta tills den kallnat innan den skärs i skivor.