8 st laxfiléer a ca 140 g
4 st stora potatisar
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
4 st stora morötter
2 st fänkål, strimlad
4 msk konc. fiskfond eller 2 fiskbuljongtärningar
1 msk tomatpurée
1 dl torrt vitt vin
8 dl vatten
4 dl grädde
1 dl créme fraiche
1 tsk timjan eller 1 kruka färsk timjan (spara lite
Salt
Smör att steka i
Skala och skiva lök, finhacka vitlök.
Skala och skär moroten i slantar, strimla fänkål.
Skala och skiva potatisen.
Skär laxen i kuber.
Fräs lök, vitlök, fänkål och morötter mjuka i smör.
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
Häll sedan i vatten, fiskbuljong/fond, tomatpuré och timjan.
Låt allt sjuda i 15 minuter.
Slå i grädde, creme fraiche, vin och rör ner lax och potatis.
Låt allt puttra ihop ca 4 minuter.