600 g högrev
1 st stor röd chili
2 tsk chipotlepasta
1 st stor gul lök
4 st vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 msk vitvinsvinäger
3 dl varmt vatten
Rapsolja
2 msk färsk ingefära
1/2 msk oregano
1/2 msk paprikakrydda
1 tsk mejram
1 tsk timjan
1 st kanelstång
2 st lagerblad
1 st grönsaksbuljongtärning
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1/2 påse fryst majs
1 tsk paprikakrydda
1 paket fetaost
25 g smör
1 1/2 tsk go-chu-jang
1 dl smetana
1 st lime
1/2 st rödlök
Tortillabröd
Västerbottenost
Silverlök
Lime
Finhacka den röda chilin och lägg i en bunke. Lägg i chipotlepasta. Koka upp vatten i vattenkokaren. Häll på 2 dl och låt stå i 20 minuter.
Finhacka den gula löken.
Pressa vitlöken.
Skär köttet i större bitar. Lägg rapsolja i en gjutjärnsgryta och stek köttet så att det får fin färg. Plocka upp det på en tallrik.
Fräs den gula löken och vitlöken. Tillsätt sedan kryddorna och tomatpurén och fräs i 1 minut. Tillsätt därefter ingefäran, krossade tomater, vätskan med chilin, vinäger, 1 dl varmt vatten, grönsaksbuljongen och köttet. Låt koka på svag värme i minst 3 timmar.
Koka majsen. Häll bort vattnet. Stek sedan majsen med smöret tills den blivit lätt gyllenbrun, krydda med paprikakryddan. Blanda sedan med fetaosten. Skiva silverlöken och lägg den bredvid.
Blanda go-chu-jang med smetanan.
Sätt ugnen på 225 grader.
Ta upp köttbitarna från grytan och lägg på en tallrik. Dra sedan isär köttet i strimlor.
Ta upp 3/4 av såsen från grytan. Finhacka rödlök och lägg i såsen. Pressa ner limen.
Doppa sedan tortillabröden i resten av såsen som är i grytan. Lägg tortillabrödet på en stekpanna, lägg sedan köttet på samt osten, cik till en halvmåne och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen i ca 10-12 minuter.