Ingredienser

Köttet

600 g högrev

1 st stor röd chili

2 tsk chipotlepasta

1 st stor gul lök

4 st vitlöksklyftor

400 g krossade tomater

2 msk tomatpuré

1 msk vitvinsvinäger

3 dl varmt vatten

Rapsolja

2 msk färsk ingefära

1/2 msk oregano

1/2 msk paprikakrydda

1 tsk mejram

1 tsk timjan

1 st kanelstång

2 st lagerblad

1 st grönsaksbuljongtärning

1 tsk salt

1 tsk svartpeppar

Majssallad

1/2 påse fryst majs

1 tsk paprikakrydda

1 paket fetaost

25 g smör

Go-chu-jangsås

1 1/2 tsk go-chu-jang

1 dl smetana

Såsen från köttet

1 st lime

1/2 st rödlök

Tillbehör

Tortillabröd

Västerbottenost

Silverlök

Lime

Gör så här

Finhacka den röda chilin och lägg i en bunke. Lägg i chipotlepasta. Koka upp vatten i vattenkokaren. Häll på 2 dl och låt stå i 20 minuter.

Finhacka den gula löken.

Pressa vitlöken.

Skär köttet i större bitar. Lägg rapsolja i en gjutjärnsgryta och stek köttet så att det får fin färg. Plocka upp det på en tallrik.

Fräs den gula löken och vitlöken. Tillsätt sedan kryddorna och tomatpurén och fräs i 1 minut. Tillsätt därefter ingefäran, krossade tomater, vätskan med chilin, vinäger, 1 dl varmt vatten, grönsaksbuljongen och köttet. Låt koka på svag värme i minst 3 timmar.

Koka majsen. Häll bort vattnet. Stek sedan majsen med smöret tills den blivit lätt gyllenbrun, krydda med paprikakryddan. Blanda sedan med fetaosten. Skiva silverlöken och lägg den bredvid.

Blanda go-chu-jang med smetanan.

Sätt ugnen på 225 grader.

Ta upp köttbitarna från grytan och lägg på en tallrik. Dra sedan isär köttet i strimlor.

Ta upp 3/4 av såsen från grytan. Finhacka rödlök och lägg i såsen. Pressa ner limen.

Doppa sedan tortillabröden i resten av såsen som är i grytan. Lägg tortillabrödet på en stekpanna, lägg sedan köttet på samt osten, cik till en halvmåne och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen i ca 10-12 minuter.

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.