Snickersbrownie, ett absolut Mums på denna idag!
Original recept från www.instagram.com
Jan. 7, 2024
150 g smör
2.5 dl strösocker
1.5 dl kakao
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
5 dl rice krispies
1 burk jordnötssmör
2 dl ljus sirap
1 dl strösocker
0.5 tsk salt
200 g mjölkchoklad
2 dl jordnötter
1 dl kokos
Sätt ugnen på 160 grader.
Smörj kanterna på en bakform, 20 x 20 cm, med smör och täck bottnen med bakplåtspapper.
Smält smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda.
Vispa ner 1 ägg i taget, eller använd en slickepott att blanda med tills varje ägg har arbetats in.
Vänd slutligen ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.
Fördela smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
Låt svalna.
Medans brownien står i ugnen så gör du Snickersen.
Mät upp jordnötssmör, sirap, strösocker och salt i en kastrull. Blanda ihop och värm upp på medelvärme under konstant omrörning tills sockerkristallerna smält.
Smeten bränns lätt vid så var försiktig.
Blanda sedan i rice krispies och kokosen och rör till en jämn smet.
Ta ut brownien ur ugnen och bred på jordnötssmör blandningen på kakan.
Smält chokladen och bre på jordnötssmörblandningen.
Ställ i kylskåpet tills den stelnat, skär i valfri bitar.
Tips skär mindre bitar då den är mastig.
Lycka till