Snabbt, enkelt, gott! Skördade en endaste liten rödbeta från balkongen som gav blast åt salladen. Det går även att förvälla de annars lite trista stjälkarna, och vips så har man använt hela rödbetan! Rotfruktsproportionerna kan givetvis justeras.
July 30, 2022
3 potatisar
1/4 sötpotatis
1-2 rödbeta med blast och allt
1/2 zuccini
Olja, salt, peppar
1 fetaost
2 tomat
Skär rotfrukter i mindre kuber (går snabbare om de är mindre), ringla över olja. Och salta och peppra. In i ugnen på 200 grader i ca 15 min.
Skär zucchini i bitar och rör ihop det med rotsakerna. Kåt stå i ugn ytterligare ca 10 min eller tills de är mjuka och klara.
Skölj rödbetsblasten och separera stjälken från bladet. Lägg stjälkarna i en kastrullnoch låt koka tills de mjuknat. Häll av vattnet och häll på lite olja, salt och peppar. Skär bladen i bitar och blanda med en tomat eller annat gott för sallad.
Smula fetan över rotsakerna vid servering och toppa med de förvällda stjälkarna och ev lite frön.