Istället för att rulla chokladbollar, så kan man göra dem i en långpanna. Prova! Det går fortare och är enklare 🥰
Jan. 4, 2024
200 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
4 msk kakao
2 msk vaniljsocker
4 msk kallt kaffe
6 dl fiberhavregryn
100 g smält choklad
Riven kokos eller pärlsocker
Rör ihop det rumsvarma smöret och strösockret tills det är väl blandat i en skål.
Tillsätt kakao och vaniljsocker till smörblandningen och rör om tills alla ingredienser är jämnt fördelade.
Häll i det kalla kaffet i smeten och blanda noggrant.
Tillsätt havregrynen och rör om tills alla ingredienser har bildat en formbar deg.
Tryck ut degen i en långpanna (30×40 cm) och se till att den är jämnt fördelad.
Om man vill, smält choklad och bred den över smeten. Strö sedan över valfria dekorationer som pärlsocker, strössel eller kokos, beroende på vad man har tillgängligt.
Ställ långpannan i kylen och låt kakorna stelna i någon timme eller tills de är fasta.
När de har stelnat, skär kakorna i önskad storlek och njut