Denna goda saft är känd runt om i Kurdistan och går att köpa i varenda hörn i bazaren för att svalka sig. Även mycket populärt under högtiden ramadan. Jag hade ingen socker i druvorna var tillräcklig söta. Man kan ha socker i om man vill 😊
Jan. 3, 2024
2 kg svarta vindruvor
1 l vatten
0.5 dl citron juice
10 st hela kardemumma lätt krossade
Ta bort druvorna från skaften och skölj.
Tag en stor kastrull om ni vill göra samma mängd som på receptet. Ha ner druvorna och tillsätt bären,vatten och fem kardemumma stjärnor spara resterande fem till senare.
Låt det koka upp på låg värme tills det mjuknar och tillsätt citron juice. Låt det sjuda sedan i ca 20 min. Om det skummar så kan du skumma av det.
Tag ifrån värmen och låt det svalna.
Ta en fin sil och pressa ur all vindruvorna i en större skål eller kastrull. Gör gärna det i två omgångar.
När saften är slät kan du hälla upp i en karaff/flaska och ha resterande 5 kardemumma.
Servera iskall gärna med is och dekorera med mynta sen är det bara att njutaaa😍😍