Nytt år och dags att testa nya saker i köket! Om du vill ha blåbärsmuffins som är mättande och fulla med antioxidanter och vitaminer är det detta recept du ska göra😍 Bortse från hur dem ser ut, jag blandade ner blåbären så smeten tog upp all färg. Men det behöver inte du göra & kan både få dig ett par goda & fina muffins😍
Jan. 3, 2024
3.5 dl mandel
1 st mogen banan
3 st ägg
1 dl blåbär (helst färska, men frysta går bra)
2 msk kokosolja
0.5 tsk bakpulver
1 tsk honung
50 g sockerfri choklad (kan uteslutas)
1 nypa salt
Kokosolja till formarna
Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa mandeln till ett mjöl. Mixa därefter alla ingredienser förutom blåbären, mandeln och den hackade chokladen i en egen bunke.
Blanda sedan ihop mandelmjölet med dem övriga ingredienserna du mixat.
Hacka därefter chokladen i mindre bitar & vänd ner det tillsammans med blåbären. Har du frysta blåbär ska du bara röra runt 2-3 gånger annars får all smet samma färg. Smeten ska alltså INTE bli blå.
Fördela sedan smeten i penslade formar och grädda mitt i ugnen 12-15 minuter.
Ät och njut😍