För 4 personer: 300-400 g pasta (rekommenderar spaghetti eller tjockare variant, typ bucatini, och helst bronsvalsad) 4 ägg 200 g rimmat sidfläsk skuret i bitar 50 g finriven parmesan Hela pepparkorn att mortla Vispa äggen ordentligt och blanda ner ost och peppar till en formbar smet. Koka upp saltat pastavatten. Smaka av så det smakar lite lätt saltat. Medan det kokar upp lägger du ner fläsket i en kall panna/kastrull/gryta. Välj något med kanter som du kan blanda runt all pasta i senare. Vrid upp värmen till medelvärme och vänta på att fettet långsamt smälter. Det ska inte få stekyta. Ta av från värmen om den känns klar innan pastan är klar. Koka pastan enligt förpackning minus ett par minuter. Du vill att pastan ska vara liiite hårdare än vad du önskar på tallriken eftersom att den ska gå färdigt i såsen. Spara pastavatten. Häll i lite pastavatten i äggsmeten och blanda runt tills osten är smällt och det blir en tjock sås. När pastan är färdigkokt STÄNGER DU AV (mycket viktigt) värmen till fläsket och lägger över pastan där i. Häll ner såsen och blanda runt alltihop tills det känns krämigt. Behövs det kan det gå i mer pastavatten. Servera helst på varma tallrikar så såsen inte stelnar så fort och ät omedelbart. Haha hoppas det hjälper och lycka till! 🫶
Jan. 2, 2024
300 - 400 g pasta (rekommenderar spaghetti eller tjockare variant, typ bucatini, och helst bronsvalsad)
4 st ägg
200 g rimmat sidfläsk skuret i bitar
50 g finriven parmesan
Hela pepparkorn att mortla
Vispa äggen ordentligt och blanda ner ost och peppar till en formbar smet.
Koka upp saltat pastavatten. Smaka av så det smakar lite lätt saltat. Medan det kokar upp lägger du ner fläsket i en kall panna/kastrull/gryta. Välj något med kanter som du kan blanda runt all pasta i senare. Vrid upp värmen till medelvärme och vänta på att fettet långsamt smälter. Det ska inte få stekyta. Ta av från värmen om den känns klar innan pastan är klar. Koka pastan enligt förpackning minus ett par minuter. Du vill att pastan ska vara liiite hårdare än vad du önskar på tallriken eftersom att den ska gå färdigt i såsen. Spara pastavatten.
Häll i lite pastavatten i äggsmeten och blanda runt tills osten är smällt och det blir en tjock sås.
När pastan är färdigkokt STÄNGER DU AV (mycket viktigt) värmen till fläsket och lägger över pastan där i. Häll ner såsen och blanda runt alltihop tills det känns krämigt. Behövs det kan det gå i mer pastavatten.
Servera helst på varma tallrikar så såsen inte stelnar så fort och ät omedelbart.