Enkla och goda baguetter att göra hemma. Tar lite tid pga jäsning men enklare än vad man kan tro och så gott med färskt bröd 🥖 Detta grundrecept kan kombineras med flera kryddor, göras till limpa istället för baguette etc. Prova att också ha i hackade svarta oliver, krydda med fänkålsfrön osv.
Jan. 2, 2024
50 g jäst
11 dl mjöl
Havssalt
Rosmarin
3 msk olja
5 dl vatten
Blanda jäst och vatten i 37 grader. Lägg i mjöl och olja. I med salt. Arbeta med händerna eller en bakmaskin i 10 minuter ungefär. Låt degen jäsa cirka en timme under en bakhandduk.
Skruva degen så att det blir som på bilden (svep bild för att se bild på baguetten innan ugnen). Pensla på olja samt krydda med rosmarin och flingsalt. Låt jäsa 20 minuter ytterligare.
Sätt på ugnen på 250 grader och ställ in en skål med vatten under plåten som kommer ge ånga och ge brödet en krispighet.
Ha in i ugnen i ca 15 minuter.
Servera med en god tapenade, finns recept i min profil.