En god och mättande pastarätt
Original recept från www.instagram.com
Jan. 1, 2024
1 st bananschalottenlök
2 st vitlöksklyftor
2 st kvist tomater
1 tsk röd balsamvinäger
1 msk brynt schalottenlökfond
100 g naturell färskost
2 dl crème fraiche
Salt
Peppar
Smör till stekning
350 g pasta
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Tärna tomaterna i mindre bitar.
Stek schalottenlök och vitlök mjuk i en klick smör på medelhög värme.
Ha sedan i tomaterna och låt det steka tills de blir mjuka.
Häll över balsamvinäger och låt det koka in ordentligt.
Salta och peppra. Häll över fond, färskost och crème fraiche. Rör ihop och sänk sedan värmen. Låt koka ihop under tiden som du kokar pastan.
Koka pastan 1 minut kortare än anvisningarna på förpackningen.
Häll av pastavattnet och rör ner pastan i stekpannan med pastasåsen.
Servera direkt med riven parmesan, chiliflakes och nymalen svartpeppar.