Det här är enkelt och supergott! En solklar favorit som är både syrlig söt och salt ☀️🍊
Nov. 22, 2023
700 g kycklinglårfilé
1 st broccolistam
5 st apelsiner
1 dl japansk soja
1 dl risvinäger
1 dl socker/sötströ
1 tsk chiliflakes
2 st vitlöksklyftor
2 st ägg
2 dl vetemjöl
2.5 dl maizena
1 - 3 krm salt & peppar
2 dl frityrolja/rapsolja
4 tsk sesamfrön
Skär lårfilen och broccolin i bitar.
Blanda mjöl, maizena (spara 2 matskedar till såsen) och 1 krm salt på en tallrik. Knäck äggen i en skål.
Panera kycklingbitarna, först i äggen och sedan i mjölblandningen, så att de är jämnt täckta.
Hetta upp frityrolja tills den fräser. Fritera kycklingbitarna i ca två minuter på varje sida. Lägg av dem på en tallrik när de fått fin färg.
Pressa alla apelsinerna (För ett lite enklare recept kan du byta ut dem mot 5 dl apelsinjuice och lite mindre socker).
Hacka vitlöksklyftorna fint. Stek dem ihop med chiliflakes i olja i en stor panna. Häll på apelsinjuice, soja, socker och vinäger.
Låt såsen koka en stund. Efter ca 5 minuter häll på en blandning av 2msk vatten och 2 msk maizena och vispa.
Woka broccolin lätt i olja.
När såsen tjocknat lite och är klibbig, häll ner den lättfriterade kycklingen och broccolin ner i såsen och vänd runt tills allt är täckt.
Servera med fluffigt ris eller äggnudlar. Toppa med svarta sesamfrön!