Råbiff på oxfilé med sojamarinerad äggula, friterad potatiskrull och massa annat GÖTT!
Aug. 3, 2022
200g oxfilé
3-4 fasta potatisar
5 msk japansk soja
1 msk färsk riven ingefära
1 msk srirachamayo (eller liknande)
1 lime
2 tsk wasabi
3-4 salladslökar
1 grönt äpple
1 avokado
Gurka
1 silverlök
Olja till fritering
Krasse till garnityr
4 ägg
Soja
Separera äggulorna och lägg i en skål. Häll på soja så att det täcker äggulorna och låt stå i kylen i minst 6h, men gärna över natten!
Finhacka oxfilén och blanda med soja, mayo, wasabi, hackad salladslök, rivet äpple, riven ingefära och pressad lime. Ställ in i kylen eller frysen (max 20-30 min) och börja förbereda potatisen.
Riv på den stora delen av rivjärnet, salta lite och låt stå några minuter innan du pressar ut all vätska du bara kan. Värm på oljan till 160-180 grader och langa ner potatisen lite i taget. När den är gyllene och gullig så lägga den på papper och saltas DIREKT.
När du är klar med potatisen så kan du plocka fram din lelle röra och lägga den på en bädd av fint skivad gurka, toppa med din marinerade äggula, fint skivad silverlök (som du gärna fått lägga i isvatten en stund innan för extra krisp), avokado och ditt goe goe potatiskrull. Daska på liten dutt mayo på toppen och varför inte lite krasse?
OBS! Vill du hellre göra vegetariskt alternativ så funkar det KANON med rödbeta istället för kött!