SYRNYKY- STEKTA CHEESECAKES Underbara små färskostplättar som du bara måste testa! Dessa finns på frukostmenyer på de flesta restauranger i Ukraina. Alla älskar syrnyky!
Aug. 1, 2022
250 g färskost (5-9% fett sýr elle twarog) finns i välsorterade butiker/ polska delikatessbutiker
1 msk socker
1 krm havssalt
1 ägg
80 g mannagryn
20 gr russin (kan uteslutas)
1 msk neutral olja
Till servering
3 msk honung eller lönnsirap
Florsocker
Färska bär
Smetana
1. Passera färskosten genom en finmaskig sil. Blanda med socker, salt, ägg, mannagryn och russin till en lite klibbig deg.
2. Forma till 8 runda plättar med fuktiga händer.
3. Hetta upp olja i en non-stick panna och stek plättarna på båda sidor till gyllenbruna.
4. Servera med färska bär, sirap eller honung och florsocker. Gärna med en klick smetana