Sommar på en tallrik!? Abborren är en av mina absoluta favoriter när det kommer till fisk. Abborre kan tillagas på många olika sätt men jag själv föredrar den smörstekt.
July 25, 2022
700 g aborrfilé
Mycket smör!
Mjöl
Salt & peppar
800 g räkor med skall
1.5 dl majonnäs
3 msk finhackad dill
Citronsaft (efter smak)
Cayennepeppar (efter smak)
Salt & peppar
Skala räckorna och hacka som grovt.
Lägg räckorna i en bunke och tillsätt majonäsen och dillen och blanda ihop.
Smaksätt röran med citronsaft, cayennepeppar, salt & peppar. Ställ sedan svalt tills servering.
Byxa filéerna.
Salta & peppra filéerna och vänd dom sedan i mjöl.
Stek filéerna i MYCKET smör på medelvärme i ca 2-3 minuter på varje sida.
Servera abborren med nykokt färskpotatis & skagenröra. Garnera med en dillvipa & en citronklyfta.