En underbart god pannacotta med Västerbottensost 🥰 Toppad med räkor, så passar den jättebra till jul, nyår eller påsk! Servera pannacotta gärna i cocktailglas. Obs! För de som inte vill äta vanligt animaliskt gelatin (som finns i form av gelatinblad och gelatinpulver), så finns det vegetariska alternativ. Vegetariska alternativ till gelatin; vegegel och agar agar. Ersätt gelatin med något av följande vegetariska alternativ: gelésocker multi (DanSukker) och vegegel (Dr Oetker). Tänk på att: Gelésocker multi innehåller även strösocker, så minska sockermängden i receptet om du ska använda detta. Vegegel innehåller inte strösocker. Men läs instruktionerna på vegegel om du ska använda det.
Dec. 28, 2023
1 st gelatinblad
2 dl vispgrädde
2 dl finriven västerbottensost
Lite vitpeppar
Löjrom eller kaviar
Rödlök
Gräslök
Fröknäcke
Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
Värm grädde på mellanvärme och lägg i Västerbottensost under omrörning tills osten smält.
Smaka av med lite vitpeppar.
Lyft upp gelatinbladet och lägg i kastrullen.
När det smält in i grädden lyft av från spisen och fördela i glas, låt stå i kylen minst 1 timme.
Toppa pannacottan med löjrom el. kaviar, rödlök, gräslök och fröknäcke.