500 g entrecôte eller lövbiff
2 st vitlöksklyftor
1 dl japansk soja
3 msk strösocker
2 msk sesamolja
2 msk vitvinsvinäger
2 msk färsk ingefära
1 msk go-chu-jang
1 msk sesamfrön
Svartpeppar
Rödkål
Grönkål
Granatäpple
Äpple
Rostade fröer
Olivolja
Flingsalt
1 stor rödlök
1 dl ättika
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 1/2 dl turkisk yoghurt
1 st vitlöksklyfta
Svartpeppar
1 tsk go-chu-jang
1 dl smetana
Jasminris
Marinaden till köttet: Blanda alla ingredienser i en kastrull, koka upp och låt svalna.
Köttet: Skär entrecôte eller lövbiff i skivor. Lägg i en bunke och höll på marinaden.
Picklade rödlök: Skär rödlöken i tunna skivor. Lägg i en glasburk. blanda ättika, strösocker och vatten i en kastrull och koka upp. Häll vätskan över rödlöken och stäng burken.
Kålsallad: Dra av bladen från grönkålen och dra isär i mindre bitar. Lägg grönkålen i en skål och krama i olivolja och flingsalt. Hyvla rödkålen med en osthyvel i tunna strimlor och blanda i skålen med grönkål. Skala äpplet och hacka i mindre bitar och blanda i. Skala granatäpplet och lägg i skålen. Rosta valfria fröer i en torr stekpanna och blanda i skålen.
Såserna: Blanda ingredienserna och låt stå till servering.
Jasminris: Koka riset enligt förpackningen.