Kebabspett med paprika är oväntat gott. För dig som vill prova någonting nytt på grillen i år.
July 24, 2022
500 g lammfärs (eller nötfärs)
1 msk sumac (kan uteslutas)
1 msk paprikapulver
1 st röd spetspaprika
1 st vitlöksklyfta
1 st rödlök liten
1 - 2 tsk salt
1 dl persilja hackad
Blötlägg spetten om du använder träspett.
Hacka paprikan och löken fint eller kör lite snabbt i en mixer tills allt blir finhackat, men inte puré:ad. Ta ut allt och sila genom en silduk, ren handduk eller en finmaskig sil. Det är viktigt att få ut lite vätska ut grönsakerna så att köttfärsen håller ihop och inte faller av spetten.
Blanda resten av ingredienserna i en bunke och trä på spetten
Grilla spetten över hög värme först, för att få en fin yta, och låt sedan köttet gå klart på ett ställe på grillen där du inte har kolen direkt under, och lägg på locket (om du har en).
Servera gärna i tunnbröd tillsammans med en grönsallad med bl a tomat, persilja, rödlök, pressad citronsaft och olivolja.