Indiska kycklingspett marinerade i yoghurt och kryddor. För dig som vill prova någonting nytt på grillen i sommar.
July 24, 2022
2 dl turkisk yoghurt
2 msk tandoorikrydda
3 st vitlöksklyftor rivna
2 - 3 cm ingefära riven
1 - 2 tsk salt
1 st lime, saften
500 g kycklinglår
Blanda samtliga ingredienser i en bunke utom kycklingen och smaka av. Marinaden ska vara ganska salt och sur för att den ska kunna ge smaka till all kyckling. Det bästa att sikta på, är att det är ungefär lika salt som sur för att smakerna ska vara balanserade.
Skär kycklingen i bitar som är ca 4 cm stora och lägg i matinaden. Säg till att all kyckling täcks av marinaden. Lägg på ett lock på bunken eller plastfolie och låt stå i kylen över natten eller helst i ett dygn.
Blötlägg spetten om du använder träspett. Trä på kycklingen på spetten och grilla över ett värme som inte är för aggressiv, då mjölksockret i yoghurten kan brännas lätt.
Sedan kan du lägga spetten på en del av grillen där du inte har kolen direkt under och lägg på locket (om du har en). Låt spetten komma upp i ca 65 grader eller tills köttet känns lite fastare när man känner på det med fingret.
Servera gärna med tunnbröd av något slag, en grönsallad och raita.