Mättande vegetarisk sallad som serveras med chilimajonäs.
Original recept från www.koket.se av Siri Barje
Dec. 26, 2023
2 - 4 sötpotatisar
1 frp kikärtor (á 400 g)
3 - 4 msk olivolja
1 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
Salt
200 g grönkål
1 klyfta vitlök
4 msk olivolja
1 citron
70 g spenat
150 g fetaost/mozzarella
1 dl blandade nötter och frön ex. pumpakärnor och valnötter (valfritt)
2 dl majonnäs
1 - 2 msk sriracha
Salt och peppar
Sätt ugnen på 200-225 grader.
Dela sötpotatisen i mindre bitar (tvätta ordentligt så kan du behålla skalet på). Häll av och skölj kikärtorna och torka torra. Lägg sötpotatis och kikärtor på en bakpappersklädd plåt och blanda med olja, chilipulver, paprikapulver och salt. Rosta i ugnen tills de är gyllene, det tar ca 20 min. Rör om efter halva tiden.
Blanda majonnäs och sriracha till en sås, smaka av med salt och peppar.
Hacka grönkålen grovt, spara lite till servering. Blanda riven vitlök, olivolja, grönkål samt pressad citron och rivet skal i en skål och rör runt.
Blanda kikärtor, rostad sötpotatis, hälften av spenaten och dressingen.
Lägg resterande spenat på ett fat och häll över sötpotatissalladen. Toppa med fetaost/mozzarella, grönkål och eventuellt nötter och fröer. Servera med srirachamajonnäs.