Jag tycker inte lax gör sig så bra i matlåda men däremot lagar jag det gärna och äter direkt. Och lyxen när man jobbar hemma är ju att man kan laga snabb lunch och äta direkt. Så jag brukar se till att ha t ex ris kokt i kylen så slipper man det momentet. Här blandade jag ihop en snabb sås och sen stekta grönsaker och lax. Gott, näringsrikt och alldeles ljuvligt! Du kan självklart välja vilka grönsaker du vill och har hemma men mitt tips är att ta olika färger och gärna minst en kål. Nyttigt och gott! Detta är för en portion.
Original recept från sandracallermo.se av Sandra Callermo
Dec. 26, 2023
1.5 dl grekisk yoghurt (ev. vegansk)
1 msk risvinäger
1 tsk gochujang
1 - 2 tsk tamarisoja
Någon cm färsk ingefära
1 st vitlöksklyfta
1 tsk fisksås
150 g broccoli
0.5 st paprika
1 st näve strimlad spetskål
0.5 st rödlök
1 st vitlöksklyfta
1 msk tamarisoja
2 portioner ris
2 laxfileer
Pressad lime
Koka ris enligt anvisning.
Blanda grekisk yoghurt, risvinäger, gochujang, tamarisoja, ingefära, pressad vitlök och fisksås. Blanda och smaka av med salt och svartpeppar.
Dela ner broccoli i små buketter och hacka stammen. Kärna ur och strimla paprikan. Strimla spetskål. Skala och hacka rödlök. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i lök och broccoli. Fräs någon minut till innan du tillsätter spetskål, paprika, pressad vitlök och tamarisoja. Låt fräsa ihop ett par minuter.
Lägg grönsakerna på en tallrik och stek laxen på båda sidor snabbt. Krydda med örtsalt, svartpeppar och lite pressad lime.