Detär ju något speciellt med panerad mat. Jag älskar panerad fisk och sen var det länge sen jag gjorde schnitzel så nu var det dags. Det fick bli en glutenfri kycklingschnitzel utan mjölk och ägg och det serverade jag med rostad potatis och en härlig tomatsallad med kapris. Rackarns gott! Och så blandade jag ihop en snabb chilimajo med majonäs och sambal oelek. Svårare än så behöver det inte vara 😉
Original recept från sandracallermo.se av Sandra Callermo
Dec. 26, 2023
4 st kycklingfiléer
1 dl rismjöl
2 dl havremjölk
2 dl glutenfri panko
4 portioner småpotatisar
2 st tomater
1 liten rödlök
2 msk kapris
Majonäs
Sambal oelek
Sätt på ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen och lägg på en plåt. Ringla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen ca 20 minuter så de blir mjuka inuti och härligt rostade utanpå.
Lägg en kycklingfilé i en plastpåse och sätt på en påsklämma. Banka med något, t ex en kastrull, så den blir platt. Krydda med salt och svartpeppar. Doppa den tunna filéen i rismjöl och sen i havremjölk och sist i panko. Gör likadant med alla filéer.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen på båda sidor så den får fin färg och blir genomstekt.
Hacka tomater. Skal och strimla rödlök. Lägg i en skål och toppa med kapris.