Nu börjar julen bli över och vi är nog många som även har massa apelsiner som blivit kvar🎅🏻🍊 Kyckling, apelsin & ingefära är en garanterad kombo. Mycket mer än så behövs inte🤩👏!
Original recept från www.instagram.com
Dec. 26, 2023
1 msk olivolja, extra virgin
4 st kycklingfiléer eller benfria kycklinglår
2 dl färskpressad apelsinjuice
4 dl matlagningsgrädde
1 tsk malen ingefära
3 st vitlöksklyftor, pressade
1 tsk chili flakes
1 st kycklingbuljongtärning
2 msk finhackad persilja
Salt
Svart- & vitpeppar
Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen.
Salta och peppra kycklingen ordentligt. Runt om. Hetta upp en panna med olivoljan och stek kycklingen gyllene på båda sidor. Ställ åt sidan.
Fräs ur pannan med apelsinjuicen. Tillsätt matlagningsgrädde, ingefära, vitlök, chili flakes & kycklingbuljongtärningen. Låt koka ihop. Under tiden; skiva kycklingfiléen (kör du lårfilé så låt som vara hela.
När såsen nått önskvärd konsistens, lägg i kycklingen och låt den gå klart. När kycklingen är genomstekt. Vänd ner persilja och smaka av med salt, peppar och ev. mer apelsinjuice.
Servera apelsinkycklingen med det nykokta basmatiriset och sallad.