Knäck med 2 smaker! Har ni provat koka knäck på kokosmjölk istället för grädde? Då blir det en så göttigt trådig seg knäck. Sen gör kokossockret smaken lite mer nötig och karamelliserad. Det blir så gott!! Kan inte passa bättre två dagar innan jul och när snön bokstavligen öser ner! Förutom att plomberna kan flyga. Älskart!!
Original recept från www.instagram.com
Dec. 23, 2023
1.5 dl kokossocker
1.5 dl kokosmjölk (minst 15%)
1.5 dl ljus sirap
Knäckformar
0.5 - 1 dl mandel
2 msk lakritspulver
Flingsalt smaksatt med chili
Finhacka mandeln.
Lägg upp knäckformar på en stor bricka.
Koka upp kokosgrädde, socker och sirap i en kastrull.
Sänk sedan värmen och låt puttra på mellanvärme i ca 20-30 min. Om du har termometer så kör 128-130 grader, annars gör ”kulprovet” i ett kallt glas vatten.
Häll över halva satsen i en annan kastrull (om du ska göra två smaker).
Blanda i nötter i den ena och lakritspulver i den andra.
Häll först upp satsen med nötter i formarna.
Koka upp lakrits-satsen på nytt så pulvret kokar in och höll sedan denna smet i resten av formarna.
Toppa lakritsknäcken med flingsalt.
Ställ svalt före servering.