Mumsiga cookies med härligt många chokladbitar är alltid poppis. Dessa är både glutenfria samt veganska/mjölkfria och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser.
Original recept från www.bagamix.se av Anna Winér
Dec. 22, 2023
220 g smör*
2.75 dl socker*
0.5 tsk salt
0.75 dl mjölk
1.5 tsk bakpulver
350 g annas basmix
220 g chokladknappar*
Vispa smör, socker, vaniljpulver och salt till en fluffig smet.
Tillsätt mjölken och vispa på hög hastighet tills det precis går ihop.
Blanda i mjölmixen blandat med bakpulver med en slickepott.
Vänd även ner ca 150 gram av chokladknapparna.
Forma ca 42 bollar och lägg på ett fat i kylen i minst 30 minuter.
Ta ut bollarna och lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter på 200 grader.
Strö resterande choklad över kakorna medan de är varma. Låt sedan kakorna svalna helt på plåtarna.