Frasiga glutenfria frallor. De här enkla frallorna blir krispiga på utsidan och både luftiga, fluffiga och saftiga på insidan. Receptet är både glutenfritt, mjölkfritt, äggfritt och utan tillsatt socker.
Original recept från www.bagamix.se av Anna Winér
Dec. 22, 2023
350 g annas basmix
2.5 tsk psylliumhusk
1 tsk salt
40 g jäst
3.5 dl vatten (37 grader)
2.5 msk rapsolja
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Rör ut jästen i en bunke med vattnet och oljan.
Tillsätt de torra ingredienserna och knåda degen med degkrokar i minst 5 minuter.
Använd två skedar eller fuktade händer och klicka ut degen till frallor på en plåt med bakplåtspapper.
Låt frallorna jäsa övertäckta med plastfolie och bakduk i 30-40 minuter.
Grädda i nedre delen av ugnen på 225 grader i ca 25 minuter.
Låt svalna helt på galler under bakduk.