Detta är det 𝟭/𝟴 recept på snabba grytor jag tänkte visa er under sista veckan före jul🌟🧑🏼🎄⚡️ Jag är som bekant inte främmande för genvägar i min matlagning. Smaksatt créme fraîche är en sådan genväg. Älskar den med vitlök & parmesan i vardagsstressen. Den här fläskfilégrytan måste ni bara prova. Blev så sjukt god🤩👏 Serverades med jasminris & kålsallad!
Original recept från www.instagram.com
Dec. 19, 2023
1 msk smör
1 msk olivolja, extra virgin
500 g fläskfilé, i bitar
1 tsk flingsalt
1 tsk torkad oregano
1 msk torkad basilika
1 tsk chilipulver
1 st gul lök, finhackad
3 st vitlöksklyftor, finhackade
10 st körsbärstomater, halverade
2 dl créme fraîche med vitlök & parmesan
1 st köttbuljongtärning
3 dl matlagningsgrädde
1 dl färsk basilika, finhackad
1 dl riven parmesan
Citronsaft
Salt & svartpeppar
Koka jasminriset enligt anvisningarna på förpackningen.
Hetta upp en panna med smöret. Krydda fläskfilén ordentligt med de olivoljan & torra kryddorna. Stek sedan fläskfilén så den får fin färg. Ställ åt sidan.
I samma panna, Tillsätt gul lök & vitlök. Låt mjukna. Tillsätt körsbärstomaterna och stek i 1 minut.
Vänd ner créme fraîche, matlagningsgrädde och köttbuljongtärningen. Låt puttra tills riset är klart.
Vänd ner parmesan & basilika. Smaka av med citronsaft, salt & peppar. Servera med jasminriset.