100 g svenskt smör
250 g kavring
5 st gelatinblad
450 g arla färskost naturell
2 dl arla köket crème fraiche
1 kruka färsk dill
0.5 st rödlök
0.5 burk röd stenbitsrom
1 krm cayennepeppar
1 st citron, finrivet skal och saft
Salt och svartpeppar
250 g skalade räkor
0.5 burk röd stenbitsrom
2 msk finhackad rödlök
0.5 st citron
Dill
Botten: Smält smöret. Bryt brödet i mindre bitar och lägg i en mixerbunke. Tillsätt smöret och mixa smuligt.
Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Vispa ihop färskost och crème fraiche. Finhacka dill och lök och rör ner i smeten. Tillsätt rom, cayennepeppar, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Lyft upp gelatinbladen ur blötläggningsvattnet och smält på svag värme i en liten kastrull. Rör ner lite av färskostsmeten i det smält gelatinet. Rör ner det i resten av färskostsmeten och blanda vāl.
Bred fyllningen över kavringsbottnen. Ställ kallt minst 5 tim, gārna över natten.
Topping: Garnera cheesecaken precis innan servering med räkor, rom, dill, rödlök och eventuellt citron.