Dom säger att man blir klok av fisk. Så ikväll gjorde jag den här. Ångad & rimmad torsk med äggsås🤩👏! Jag rimmar först torsken och sedan ångar jag helt enkelt torsken och de gröna ärtorna i en ångkokare av bambu som jag enkelt ställer på kastrullen med den kokande potatisen!👍 Äggsåsen är helt magisk och receptet kommer här;
Original recept från www.instagram.com
Dec. 17, 2023
4 st ägg, hårdkokta & tärnade
2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 st grönsaksbuljongtärning
3 msk färsk persilja, finhackad
Salt
Peppar
Koka äggen. Låt svalna.
Hetta upp en kastrull och lägg i smöret. När smöret smält, vispa i mjölet. Sedan mjölken, lite i taget.
Lägg i buljongtärningen. Låt koka upp.
Vänd försiktigt ner hackade ägg och persilja. Smaka av med salt och peppar.
Servera torsken och äggsåsen med kokt potatis och gröna ärtor, och ev. finriven pepparrot.