LĂ„t oss icke underskatta Marianne godisar!! Detta Ă€r mumma för en gumma hörni. đ”đ»đŹ Jag försöker annars komma pĂ„ vad jag ska laga för dessert till julafton, denna blev otrolig. đźâđš Ni mĂ„ste testa. đ€đŒ
Original recept frÄn instagram.com
Dec. 16, 2023
GrÀdde (5 dl)
Gelatinblad (2 st)
Vaniljsocker (1-2 tsk)
Marianne godisar (lite mer Àn halva pÄsen, ish)
Marabou choklad (2-3 rader)
LÀgg gelatinbladen i en skÄl med kallt vatten.
Krossa marianne godisarna med en brödkavel sÄ det blir till smul.
Koka upp grÀdden med vaniljsockret.
NÀr det kokar, lÄt det koka ordentligt i 1-2 minuter. Dra sedan av plattan.
TillsĂ€tt marianne smulet i den heta grĂ€dden. Ifall det uppstĂ„r klimpar av marianne godisarna, försök bara fiska bort dem haha. đ€Ș
Jag tillsatte sedan nÄgra rader marabou choklad för att fÄ lite mer choklad i pannacottan.
Till sist, krama ordentligt ur gelatinbladen och tillsÀtt dem i kastrullen. Rör om tills allt Àr slett.
HÀll sedan pannacottan i glas, lÄt stÄ i kylen minst 2-3h före servering!
Jag toppade med lÀttvispad grÀdde, krossade marianne godisar och lite frystorkade hallon. Klart!