Fantastisk produkt! Urbenade revben på iberico bellota från @thefatcow.se . Så himla gott! Och här kommer den nya ultimata grillmackan med dessa rib fingers, syrlig lableh och gudomlig röra på grillad paprika och karamelliserad lök!
July 26, 2022
400 g rib fingers
4 skivor gott surdegsbröd
4 msk neutral olja
2 röda paprikor
2 gula paprikor
2 gula lökar
1 rödlök
1 msk balsamvinäger eller körsbärsvinäger
2 dl labneh (orientalisk youghurt)
1 kruka persilja eller gräslök
Salt och peppar
1. Börja med att förbereda rib fingers. Salta, peppra. Jag hade mina i sous vide på 65 grader i 4 timmar. Det går också bra att ha de i ugnen- 100 grader i ca 2 timmar. Detta kan förberedas upp till en dag innan.
2. Skal all lök, dela på mitten och skiva i tunna halvmånar. Salta. Stek hårt i olja tills löken får mycket färg, sänk sedan värme och låt den gå på svag värme i ca 20 minuter. Smaka av med salt och häll i vinäger. Ta från värme.
3. Tänd grillen. Dela paprikorna och grilla med skinnsidan ner tills de är helt svarta (går också att göra det i ugnen- högsta värme ca 7-8 minuter). Låt paprikorna svalna i en skål med plastfolie på. Dra av skinnet, strimla paprikorna tunt och lägg in i lökpannan, blanda med löken. Smaka av med salt, vinäger.
4. Ta fram rib fingers. Använd din favoritrub eller grilla de som de är med bara lite salt och peppar. De ska bara få lite yta, max 2-3 minuter på grillen. Grilla också brödskivorna.
5. Lägg på generöst med labneh på brödet. Toppa med några matskedar lök/paprikaröran och sedan skivade rib fingers! Sist lite hackad persilja/ gräslök, lite flingsalt och svartpeppar ur kvarn. Det är sååå gott❤️