Som ni kanske vet så älskar jag bounty, CoCo och liknande kokosgodis. Den allra bästa är CoCo eftersom den är så härligt kolaaktig och ljuvligt god choklad utanpå. Muuums! Så jag har fler recept på bountyvarianter sedan tidigare och i år ville jag testa en mjölkfri variant och dessa gjorde jag som rutor. Jag skar dessa i längre stänger men sen gjorde jag de faktiskt till mindre rutor eftersom det blir ganska mäktigt och man vill ju orka ta flera olika sorters julgodis 😉 Dessa veganska bountyrutor blev riktigt goda och jag valde att smaksätta de med karddemumma för att göra de extra juliga. Här kommer såklart receptet – varsågod!
Original recept från sandracallermo.se av Sandra Callermo
Dec. 15, 2023
50 g mjölkfritt margarin
0.5 dl ljus sirap
0.5 dl florsocker
2 dl vegansk grädde
1 tsk malen kardemumma
1 krm salt
200 g kokosflingor
200 g vegansk ljus choklad
Blanda margarin, sirap, florsocker, grädde, kardemumma och salt i en kastrull och låt koka ca 10-12 minuter.
Tillsätt kokosen och blanda.
Trycka sedan ut i en form med bakplåtspapper.
Ställ i frysen ca 30 min.
Smält chokladen över vattenbad och smeta ut över kokosbotten. Jag tog även på andra sidan när det stelnat.
Förvaras kallt.