Nu är det högtid att göra sill! Årets krämiga blev skärgårdssill och sen har jag även gjort en klar variant i form av ginsill med enbär. Enkel att göra och så god. Självklart med rödlök och även lagerblad. Så mitt tips är att göra denna idag och njuta av den till julbordet. Muuums!
Original recept från sandracallermo.se av Sandra Callermo
Dec. 17, 2023
1 dl ättika
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 st lagerblad
2 msk enbär
10 st svartpepparkorn
1 st liten röd lök
1 dl gin
1 frp 5-minuterssill
Skala och strimla löken.
Häll ättika, strösocker och vatten i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och ha i lagerblad, enbär och svartpepparkorn. Ställ åt sidan och låt svalna.
Häll av sillen och skär i bitar. Varva i en burk med lök.
Häll i gin i lagen och häll i burken.