En enkel vardagsräddare ikväll med salsiccia i tomatsås. Mer än så behövs inte. Prova den gärna🤩👏!
Dec. 14, 2023
Valfri pasta, beräkna på ca 70g/pers
1 msk olivolja, extra virgin
5 st färska salsicciakorvar, färsen utplockad ur fjälstret
4 st vitlöksklyftor, finhackade
1 st gula lökar, finhackade
1 msk torkad basilika
1 msk torkad persilja
1 msk fänkålsfrön
1 st köttbuljongtärning
400 g passerade tomater
2 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
Färsk basilika
Riven parmesan/grana padano
1. Värm upp olivolja i en panna. Fräs gul lök så den blir mjuk. Utan att ta färg. Vrid upp värmen & tillsätt salsicciafärsen. Stek så den får färg. Mortla de torra kryddorna och låt den fräsa med i 1 minut.
2. Tillsätt de passerade tomaterna, skölj ur förpackningen med kallt vatten och tillsätt det med tillsammans med matlagningsgrädden & köttbuljongtärningen.
4. Låt såsen puttra tills pastan är klar. Smaka av med salt & peppar. Späd med pastavatten ifall du tycker såsen är för tjock.
5. Vänd ner pastan och toppa med riven parmesan & fina basilikablad. Servera direkt.