3 dl vetemjöl
125 g smör (kylskåpskallt)
1 - 2 msk kallt vatten
1 st ask ansjovisfiléer (ca 125 gram)
1 st purjolök
1 msk olja
3 dl riven ost
3 st ägg
2 dl mjölk
Lite salt och svartpeppar
Paprikapulver (att strö över pajen vid servering)
Sätt ugnen på 200 grader.
Kläm ut pajdegen i en pajform. Låt den stå kallt en stund. Nagga botten.
Strimla den ansade purjolöken fint. Lägg den i en stekpanna med olja och fräs den mjuk.
Grädda pajskalet i ca 10 min.
Tag ut pajformen och lägg i purjolök, ansjovis och ost i pajformen.
Vispa samman ägg, mjölk, salt och svartpeppar.
Häll det över pajen och grädda färdigt på 200 grader ca 20-30 minuter eller tills det blir gyllenbrunt uppepå. Strö lite paprikapulver över vid serveringen.