Glutenfria cookies med saffran, vit choklad och bär. Krispiga kanter och segmjuk mitt gör de här kakorna riktigt härliga! Cookiesen är dessutom både glutenfria samt veganska/mjölkfria och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser.
Original recept från www.bagamix.se av Anna Winér
Dec. 17, 2023
220 g smör (ev. växtbaserat)
2.75 dl socker (ev. sötning i ströform)
0.5 tsk salt
1.5 krm saffran
0.75 dl mjölk (ev. växtbaserad)
1.5 tsk bakpulver
350 g annas basmix
50 g chokladknappar
20 st torkade hallon
Vispa smör, socker, salt och saffran till en fluffig smet.
Tillsätt grädden och vispa på hög hastighet tills det precis går ihop.
Blanda i basmixen blandat med bakpulver med en slickepott.
Forma ca 42 bollar och lägg på ett fat i kylen i minst 30 minuter.
Ta ut bollarna och lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter på 200 grader.
Strö ut choklad och hallonbitar på kakorna medan de är varma och låt dem sedan svalna på plåtarna.