375 g (½ paket) anammas formbara färs på ärtor
1 liten gullök, finriven
1 mindre tomat, finriven
1 vitlöksklyfta, finriven (går att utesluta)
2 msk glutenfritt ströbröd
1 tsk sumak (går att utesluta)
Salt och peppar
Ev. olja till pensling av galler eller plåt
Låt färsen tina en halvtimme. Riv löken, tomaten och vitlöksklyftan på fina sidan av rivjärnet. Enklast är att dela tomaten på två och riva mot den skurna sidan, på så sätt får man inte med skalet. Blanda massan ordentligt med färsen, ströbröd, sumak, salt och peppar. Låt blandningen vila en halvtimme i kylen.
Allra godast är såklart att grilla på tradionellt vis och forma långa och platta kebab på breda metallspett. Den enklare varianten är forma för hand och göra ett lätt räfflat mönster med fingrarna.
Värm ugnen på 250 grader, gärna med grillfunktion. Man kan antingen grilla kebaben på oljat galler eller på oljat plåt mitt i ugnen tills kebaben blir genomstek och får färg, 10-12 min ungefär.
Rulla till wraps i libabröd tillsammans med grillade tomater, gullök och paprika, sumak, salladslök och färska örter som exempelvis persilja, dragon, mynta och vitlöksblast.