Glutenfria fluffiga frallor. De här enkla glutenfria frallorna blir både luftiga, fluffiga och saftiga! De är dessutom både mjölkfria, äggfria och utan tillsatt socker.
Original recept från www.bagamix.se av Anna Winér
Dec. 13, 2023
350 g annas basmix
1 tsk salt
2.5 msk psylliumhusk
15 g färsk jäst
4.5 dl vatten (37 grader)
1 msk olja
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Rör ut jästen i en bunke med vatten och olja.
Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg.
Forma frallor med fuktade händer och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Låt frallorna jäsa övertäckta med plastfolie och bakduk i ca 1,5 timme. Sätt gärna in plåten i en avstängd ugn med ugnslampan tänd så blir det lagom varmt för jäsningen.
Grädda frallorna i nedre delen av ugnen på 250 grader i ca 25 minuter.
Låt frallorna svalna helt under bakduk innan du delar dem.