Glutenfria syltgrottor på 4 ingredienser. De här spröda syltgrottorna är riktigt enkla att baka! Du behöver endast 4 ingrediesner och de är klara inom 1 timme. Dessutom är de både naturligt glutenfria, äggfria, mjölkfria (om du väljer växtbaserat smör) samt sockerfria om du väljer sötning som ersätter florsocker 1:1.
Original recept från www.bagamix.se av Anna Winér
Dec. 13, 2023
350 g annas basmix
1.75 dl florsocker (ev. sukrin melis)
225 g smör (ev. växtbaserat)
Sylt
Arbeta ihop ingredienserna i en matberedare tills de precis går samman till en deg. Plasta in degen och låt den vila svalt i ca 30-60 minuter.
Forma degen till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Gör varsamt en grop i mitten på varje boll och fyll med sylt.
Grädda i mitt i ugnen på 150 grader i ca 20-30 minuter. Låt svalna på galler.