850 g formbar vegofärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk paprikapulver
1 tsk gurkmeja
2 msk sumak (syrlig krydda från mellanöstern, hittas i välsorterade mataffärer, kan ersättas med några droppar citron)
0.75 dl finhackad persilja
Salt & peppar
Olja till pensling av plåten
Riv löken på fina sidan av rivjärnet, lägg i en sil och pressa ur vätskan. Kasta vätskan och behåll lökmassan.
Blanda lök, pressad vitlök, persilja, alla kryddor och färs ordentligt. Blanda med händerna och se till att kryddorna blir jämnt fördelat i färsen.
Värm ugnen till 225°, gärna med grillfunktion på. Pensla en ugnsplåt med olja. Forma långa och platta kebab och lägg på plåten. Gör ett lätt räfflat mönster på kebaben med fingrarna.
Tillaga kebaben mitt i ugnen tills färsen blir genomstekt och får färg, ca 10-12 min.
Servera gärna med grillade grönsaker och bröd. Exempelvis lök, sivri (turkiska långa milda paprikor) och tomat på högsta värmen i ugnen i ca 8 min.