Glutenfria pepparkakor som blir precis som vanliga! Det är även enkelt att göra dem vegansk och sockerfria genom att välja mjölkfritt smör och sockerfri sötning som ersätter sirap och socker 1:1.
Original recept från www.bagamix.se av Anna Winér
Dec. 21, 2023
120 g smör (ev. växtbaserat)
6 msk sirap (ev. fibersirap)
8 msk socker (ev. sötning i ströform)
2 msk pepparkakskrydda
1 tsk bikarbonat
6 msk vatten (hett)
350 g annas basmix
Smält samman matfett, sirap, socker och kryddor i en kastrull.
Häll sedan upp blandningen i en skål och rör i 10 minuter.
Rör ut bikarbonaten i det heta vattnet och rör sedan ner även det i smeten. Blanda tillsist i basmixen.
Låt degen stå svalt ett dygn.
Kavla ut och grädda pepparkakorna ca 5-7 minuter på 225 grader.