Dessa saffranskakor med pistage måste ni helt enkelt testa. De blir så god smak, lagom knapriga och så med de salta pistagenötterna. Mums! Helt klart en kaka i min smak och ett stort plus att de var så enkla att göra. De rann inte ut och jag använde Mildas mat och bak och kakorna är fria från mjölk, ägg och gluten.
Original recept från sandracallermo.se av Sandra Callermo
Dec. 13, 2023
100 g mjölkfritt margarin (rumstempererat)
2.5 dl glutenfri mjölmix (lailas blåa)
0.5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
0.5 g saffran
0.5 tsk salt
50 g skalade pistagenötter
2 msk rörsocker
Sätt på ugnen på 175 grader. Lägg tärnat margarin i en bunke. Ta bort ca 1 msk margarin och lägg i ett litet glas och mikra så det blir varmt. Rör ner saffran. Tillsätt saffransblandningen, mjölkmix, strösocker, vaniljsocker och salt i bunken. Knåda ihop till en fast deg (enklast med händerna). Lägg in i plastfolie och rulla till en rulle, ca 15-20 cm. Lägg i kylen i en timme (minst). Under tiden kan du finhacka pistagenötter och blanda med socker.
Ta fram rullen och skär i 1 cm tjocka skivor och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Strö över blandningen av pistagenötter och rörsocker över kakorna och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna.