En klar sill med saffran, chili, vitlök och ingefära. Väldigt gott och härligt med juliga smaker med en twist.
Original recept från sandracallermo.se av Sandra Callermo
Dec. 13, 2023
1 frp 5-minuter sill (420 g)
1 st vitlöksklyfta
0.5 st röd lök
Några cm färsk ingefära
Några cm chili
0.5 g saffran
7 st svartpepparkorn
Skala och strimla rödlök. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Kärna ur chilin och strimla fint. Häll upp 1 msk kokande vatten i ett glas och blanda i saffran.
Häll av sillen och spara spadet. Skär sillen i sneda bitar.
Varva sill, lök, vitlök, ingefära, chili och svartpepparkorn i en glasburk. Fyll burken av avsluta med att hälla på saffranen och fyll upp med spad. Förvara i kylen och låt stå 1-2 dagar innan du äter den.