Att göra tryfflar är så enkelt! Och det som är så smidigt är att det går lika bra att göra veganska. Du byter helt enkelt ut till vegansk choklad och växtbaserad grädde och sen är det bara köra på som vanligt. I vissa recept är det även smör och då går det lika bra med växtbaserat margarin. Så dagens recept är en vegansk saffranstryffel med vit choklad. Självklart kan du smaksätta som du vill, t ex med rivet limeskal eller apelsinskal eller kanske lite hackad polkagris eller vad du vill. Men jag tog saffran så jag passar på när det är “säsong” och älskar den gula färger. Smaka gärna dessa tryfflar!
Original recept från sandracallermo.se av Sandra Callermo
Dec. 13, 2023
0.5 dl växtbaserad grädde
200 g vit vegansk choklad
0.5 g saffran
Florsocker att rulla tryfflarna i
Hacka den vita chokladen fint.
Koks upp grädden i en kastrull och ha i saffran samt den hackade chokladen.
Stäng av värmen och rör så det blir en jämn smet och all choklad smält.
Häll upp i en skål/form med bakplåtspapper och ställ kallt 30 minuter.
Rulla sedan bollar och rulla de i florsocker.
Ställ kallt.