Jag gillar salsicciapasta sådär tomatig och mustig. Vet att många kör med grädde eller andra mejeriprodukter i men så här gör jag min!
July 22, 2022
1/2 finhackad rödlök
1 tsk fänkålsfrön
2 msk tomatpuré
200 g salsicciafärs
kruka Färsk oregano hackad
1 burk krossade tomater
1 litet lagerblad
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Parmesanost att toppa med
1. Stek salsicciafärs i olivolja i en het stekpanna. Häll i en skål och ställ vid sidan.
2. Sänk till medelvärme och stek löken i olivolja på tills den mjuknat. Tillsätt fänkålsfrön och tomatpurén, fortsätt fräs några minuter.
3. Tillsätt övriga ingredienser och häll tillbaka färsen. Låt den puttra i ca 30 minuter.
4. Koka pastan enligt anvisningen spara lite pastavatten om din sås blivit för tjock när den puttrat.
5. Smaka av såsen och krydda upp. Tillsätt eventuellt lite pastavatten om du vill ha den något lösare. Vänd runt den kokta pastan i såsen och servera på en tallrik med hyvlad parmesan på toppen.