Vad är godare än en fräsch, krämig och smakrik potatissallad till grillat.
July 20, 2022
8 medelstora potatisar av fast sort eller ett gäng färskpotatisar
1 rödlök
5 dl créme fraiche
2 dl majonnäs
2 msk dijonsenap
2 msk färsk gräslök, finhackad
1 msk färsk dill, finhackad
1 msk färsk persilja, finhackad
2 knippe torkad timjan
1 msk kapris (kan uteslutas)
1 tsk chilipulver
Salt & peppar efter smak
1. Skala och koka potatisen i rikligt med salt lagom mjuk. Häll av vattnet. Ställ åt sidan och låt svalna.
1. Skala och koka potatisen i rikligt med salt lagom mjuk. Häll av vattnet. Ställ åt sidan och låt svalna.
2. Medans potatisen kokar, skala och skiva rödlöken. Lägg den i en bunke.
2. Medans potatisen kokar, skala och skiva rödlöken. Lägg den i en bunke.
3. Tillsätt övriga ingredienser, rör om och ställ i kylen för att gotta till sig medans potatisen svalnar.
3. Tillsätt övriga ingredienser, rör om och ställ i kylen för att gotta till sig medans potatisen svalnar.
4. När potatisen svalnat, skär den i lämpliga bitar & vänd ner den i röran. Smaka av med salt och peppar.
4. När potatisen svalnat, skär den i lämpliga bitar & vänd ner den i röran. Smaka av med salt och peppar.
5. Låt stå och stabba ihop sig ytterligare innan du serverar den till valfri grillad huvudrätt.
5. Låt stå och stabba ihop sig ytterligare innan du serverar den till valfri grillad huvudrätt.