Härlig rödspätta fyllda med färskost och gremolata, vitvinssås, potatis och friterad palsternacka.
July 19, 2022
1 schalottenlök
1.5 dl vitt vin
1 fiskbuljong
1 msk skaldjursfond
1 dl vatten
2 dl grädde
1 lagerblad
Smör
Cayenne
Muskot
Vitpeppar
Rödspätta
Färskost
Citron
Persilja
Vitlök
Olivolja
Mixa gremolata (persilja, vitlök, olja, citronskal, salt & peppar). Bred på ett lager av färskost på firren, fyll med gremolata och rulla ihop. Fäst med tandpetare.
Fräs löken i smör tills mjuk, tillsätt fond, vatten, buljong och lagerblad och koka ner till hälften. Tillsätt sen grädde och kryddor och låt koka i ca 10min. Behövs såsen redan så blandar du 2tsk maizenamjöl eller vanligt mjöl med vatten och häller i. Serveras med kokt delikatesspotatis, friterad palsternacka och sockerärtor.