Blir så sugen på mustiga grytor när det är så kallt och mörkt ute. Här gjorde jag en med fläskkarré och kantareller. Riktigt smarrig blev den🤩👏! Serverades med pressad potatis, svartvinbärsgelé & en enkel sallad. Prova gärna denna som framöver;
Original recept från www.instagram.com
Dec. 11, 2023
50 g smör
1 kg benfri fläskkarré, i tärningar om 2x2 cm
400 g kantareller
200 g bacon, skivat
4 st scharlottenlökar, skivade
3 st vitlöksklyftor, skivade
400 g syltlök
2 st gröna paprikor, i bitar om 2x2cm
2 msk tomatpuré
2 msk dijonsenap
2 msk viltfond
2 msk kantarellfond
3 dl vatten
4 dl matlagningsgrädde
1 dl färsk persilja, finhackad
1 dl färsk timjan, finhackad
1 dl färsk salvia, finhackad
2 msk vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Hetta upp en stekpanna med smör, bryn fläskkarrén så den får fin yta. Lägg över i en gryta.
Stek svampen & baconet knaprigt. Lägg över i grytan.
Stek scharlottenlök och vitlök mjukt. Lägg även över det i grytan.
Hetta upp grytan och tillsätt tomatpuré. Låt fräsa någon minut innan du tillsätter syltlök, paprika, dijonsenap, fonderna, vatten och matlagningsgrädde. Låt koka upp och sjuda i ca 3 timmar eller tills köttet är riktigt mört.
Tillsätt vitvinsvinäger & örterna. Smaka av med salt och peppar. Servera med potatis eller ris.