Servera med ris/bröd/nachos.
Original recept från www.ica.se
Dec. 10, 2023
1 lök
2 klyftor vitlök
2 paprikor
500 g nötfärs
500 g krossade tomater
1 krm chilipulver
1 krm cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk grönsaksfond
380 g vita bönor i tomatsås
Salt
Peppar
Skala och hacka löken och vitlöken. Skär paprikan i bitar.
Fräs löken och vitlöken i en stekpanna. Häll över i en gryta (utan värme).
Krydda färsen med salt och peppar och bryn i stekpannan tills den fått fin färg. Häll sedan över i grytan och sätt igång den på medelvärme.
Blanda ner de krossade tomaterna i grytan. Sjud några minuter på låg värme. Tillsätt kryddor, fond, paprika och bönor och låt puttra några minuter till. Smaka av med salt och peppar om det behövs.